Catering, pop-up-event och utomhusmatlagning

Ragni Andersson

29 mars 2019.

Vårsolen värmer. Allt fler förfrågningar inför sommarhalvåret ramlar in. Det är dags för en uppdatering om vad jag erbjuder inom mat & dryck!

Jag jobbar inte längre med servering och försäljning från foodtruck, men jag har kvar min registrerade livsmedelsverksamhet. Jag fortsätter med catering inom en radie på max två timmars körtid från Jönköping. Meny & prisexempel finns längre ner i detta inlägg. Till stor del handlar det om favoriterna från mina år med Farmers´ Food Truck. Smakerna sitter, och jag vet hur jag kan få tag på exakt de ingredienser som jag behöver för att min mat ska leva upp till mottot närproducerat och hållbart. 

Jag vill också passa på att flagga för utomhusmatlagning. Detta kan jag erbjuda som en vanlig cateringtjänst med enda skillnad att maten levereras och delvis lagas utomhus i stället för inomhus. En utomhusmåltid behöver ofta inte vara så komplicerad för att ge gästerna en maxad upplevelse. Det kan räcka gott med en god och mättande wrap tillsammans med kokkaffe som tillretts över öppen eld. Less is more, som man brukar säga.

Alltså, om ni är ett stort gäng, eller om ditt företag ska ta emot ett sällskap, och ni behöver en närproducerad måltid med tydlig hållbarhetsprofil  –  i skogen, på stranden, eller på någon annan plats inom en två timmars radie från Jönköping  – kontakta mig, så presenterar jag ett förslag inklusive pris.

Mat och dryck – för leverans ute eller inne

Vi levererar huvudsakligen till sällskap på mellan 30 och 100 personer.

Foto, butik botanik

Vegetariska wraps med grillkryddad Oumph – medium eller stor

Wraps med rökt småländsk vildsvinsstek – medium eller stor.

Alla wraps innehåller också en hemgjord saftig sallad av morot och vitkål, ett tunt lager pepparrotskryddad småländsk färskost och kryddiga krispiga bönchips från Öland. Vi använder svenskt tunnbröd och lindar in varje wrap i ett brunt papper.

Nässelsoppa. Nässlorna plockar jag i närheten av där jag bor.

Grön ärtsoppa – på klimatcertifierade gröna ärter.

En mustig tomat- och linssoppa med indisk kryddning.

Morotssoppa med citron, ingefära och vitlök, toppad med pumpafrön.

Alla soppor är helt växtbaserade/veganska.

Timjanpotatis alternativt en hemgjord potatissallad med senapsvinägrett, tunt skivat rökt kött (vildsvin eller kalkon), sallad och en kall vitlökssås gjord på svensk yoghurt eller gräddfil.

Saftiga rågbrödsmackor av närproducerat mjöl, med svensk ost. Hel eller halv fralla.

Små tunnbrödsstubbar med rökt vildsvinsstek.

Grön ärthummus med ramslök som jag har plockat, med miniknäcke från lokala mathantverkare.

Hembakade kanelbullar – svenskt mjöl, svenskt smör och svenskt socker.

Hembakade lingongrottor – svenska råvaror precis som i bullarna, samt svensk rårörd lingonsylt.

Hemgjorda fikonbollar – extra smakrika rawfoodbollar med ekologiska ingredienser.

Jordnötskakor – min egen variant på ”snickerskakor” som är gjorda av saftiga svenska havregryn i stället för frukostflingor.

Portionsförpackad närproducerad glass i flera smaker.

Närproducerad äppelmust, cider eller mousserade vinbärsdryck samt en del andra drycker.

Gott ekologiskt kaffe. Kokkaffe när det finns möjlighet att laga över öppen eld, men även traditionellt bryggkaffe.

Ekologiskt te.

Prisexempel: Stor vegetarisk wrap, äppelmust, kaffe och kaka 145 kr/person. Transport och personal/servicekostnad kan tillkomma beroende på plats och kundens önskemål.

Intresserad? Tänk på det här!

  • Boka i god tid. Börja gärna med en förfrågan per mejl, ragni@svenskstreetfood.se med datum, plats, och antal personer (preliminärt), så kan jag först svara på om jag kan.
  • Vid önskemål om servering av varm mat (t.ex. timjanpotatis) kan vi behöva låna kök med ugn på plats.
  • Vid önskemål om servering av glass kan vi behöva låna frysutrymme på plats.
  • Din beställning behöver vara klar ungefär tre veckor i förväg. Några mindre ändringar och tillägg kan du göra lite närmare.
  • Veganskt, glutenfritt, laktosfritt och övriga allergianpassningar – fråga gärna! Allt går inte att anpassa till allas önskemål, men det mesta löser vi tillsammans, på ett eller annat sätt!

 

Comments are closed.

 

Recent Posts

Kommentarer

Taggar