Telefonrådgivning till livsmedelsföretag

Ragni Andersson

17 september 2018 Vill du bolla några frågor med mig kring utvecklingen av ditt företag? Genom projektet ”Mer Marknadsförd Mat” erbjuder Hushållningssällskapet i Jönköpings län subventionerad rådgivning till företag som är beredda att lägga i en extra växel för att öka sin försäljning. Jag är en dem som du kan kontakta, för en eller ett […]

Hemmakrog på landet

Ragni Andersson

6 september 2018   En hemmakrog är en pop-up-restaurang som man har hemma, eller åtminstone i hemliknande lokal eller miljö, i anslutning till sin bostad. Jag brukar säga: ”Det är som AirBnB fast handlar om att äta en god måltid. Man sover inte över.” Hemmakrogar på nätet är ett relativt nytt fenomen i Sverige. Man […]

Närproducerat mat- och musikquiz

Ragni Andersson

Visst kan det vara svårt att hitta på något till höstens kick-off eller andra trivselaktiviteter på jobbet? Nu kan du boka ett mat- och musikquiz! The Chiliflakes kommer till er lokal. De spelar och sjunger och leder er i ett quiz där frågorna handlar om lokal mat snarare än namnen på låtar och artister. Ni […]

Ny plats för Farmers´ Food Truck från den 7 juni

Ragni Andersson

31 maj 2018 Farmers´ Food Truck kommer till Mjölarp, mellan Nässjö och Aneby, med start torsdagen den 7 juni klockan 10-18. Där har vi startat ett samarbete med butik botanik – en ljuvlig blomster- och inredningsbutik i vacker miljö där man kan slå sig ner och äta eller fika. För dagar med lite sämre väder […]

Energihushållning i jordbruk

Ragni Andersson

21 maj 2018   Nu finns en ny vägledning till bästa teknik för energihushållning i jordbruket! https://energimyndigheten.a-w2m.se/Home.mvc?ResourceId=5735 Det är alltid lite extra roligt när det man jobbar med blir konkret, och synligt för några fler än mig själv och min uppdragsgivare. Förra året skrev jag – på uppdrag av Länsstyrelsen i Jönköpings län – texterna […]

Vad gör en frilansande agronom?

Ragni Andersson

  11 mars 2018   Frilansande journalister och kulturarbetare finns det ju gott om. Men vad gör en frilansande agronom? Du som undrar vad det innebär att vara agronom kan läsa mer om det här: http://agronomuppropet.se/vad-ar-en-agronom/ Som frilansande agronom gör jag konsultuppdrag av olika slag.  Jag åtar mig uppdrag inom området hållbar mat, jordbruk, miljö, […]

Vegetarisk workshop – julklappstips för ett grönare 2018

Ragni Andersson

Känner du någon som längtar efter att komma igång med vegetarisk matlagning? Ge vårt presentkort på en två timmars workshop! Ända fram till klockan 10.00 på julaftons förmiddag, söndagen den 24 december 2017, kan du köpa denna upplevelse till ett introduktionspris genom att mejla till ragni@svenskstreetfood.se och ange för- och efternamn på den eller dem […]

Farmers´ Food Truck – My Story

Ragni Andersson

5 december 2017   ”Var finns ni?” är en av de vanligaste frågorna jag får. ”Vi är mobila” är mitt svar. För just så är det.  Farmers´ Food Truck finns i Jönköping, men det är ett mobilt kök. I praktiken är det en grön liten lastbil med en stor lucka på sidan av skåpet. Där […]

Frysta aroniabär till salu

Ragni Andersson

28 november 2017   Jag säljer frysta aroniabär som jag plockat i vår trädgård. De finns i en-, två- och trelitersförpackningar. Det är ett nyttigt bär som bland annat har ett mycket högt innehåll av antioxidanter. Skörden blev helt fantastisk i år! Vackra, stora och goda bär. Mina aroniabär finns också att köpa i lösvikt […]

Innovationsgrupp för bladnäringskoncentrat

Ragni Andersson

Under 2017 har jag bildat en innovationsgrupp tillsammans med tre andra företag och Lunds Universitet. Vi vill utveckla bladnäringskoncentrat som livsmedel, och vi söker nu finansiering för vårt innovationsprojekt från EIP-Agri inom Landsbygdsprogrammet. Ansökan om projektstöd lämnades in i oktober 2017 och vi väntar nu med spänning på den bedömning som en extern urvalskommitté ska göra […]

 

Recent Posts

Kommentarer

Taggar