”Från ord till jord” – om energihushållning i jordbruk

Ragni Andersson

21 maj 2018   Nu finns en ny vägledning till bästa teknik för energihushållning i jordbruket! https://energimyndigheten.a-w2m.se/Home.mvc?ResourceId=5735 Det är alltid lite extra roligt när det man jobbar med blir konkret, och synligt för några fler än mig själv och min uppdragsgivare. Förra året skrev jag – på uppdrag av Länsstyrelsen i Jönköpings län – texterna […]

Vad gör en frilansande agronom?

Ragni Andersson

Frilansande journalister och kulturarbetare finns det ju gott om. Men vad gör en frilansande agronom? Mer om vad en agronom är kan du läsa till exempel här: http://agronomuppropet.se/vad-ar-en-agronom/ Som frilansande agronom gör jag konsultuppdrag av olika slag.  Jag åtar mig uppdrag inom området hållbar mat, jordbruk, miljö, klimat och energi. Jag kan vara projektledare eller […]

Vegetarisk workshop – julklappstips för ett grönare 2018

Ragni Andersson

Känner du någon som längtar efter att komma igång med vegetarisk matlagning? Ge vårt presentkort på en två timmars workshop! Ända fram till klockan 10.00 på julaftons förmiddag, söndagen den 24 december 2017, kan du köpa denna upplevelse till ett introduktionspris genom att mejla till ragni@svenskstreetfood.se och ange för- och efternamn på den eller dem […]

Farmers´ Food Truck – My Story

Ragni Andersson

  ”Var finns ni?” är en av de vanligaste frågorna jag får. ”Vi är mobila” är mitt svar. För just så är det.  Farmers´ Food Truck finns i Jönköping, men det är ett mobilt kök. I praktiken är det en grön liten lastbil med en stor lucka på sidan av skåpet. Där serveras mat och […]

Frysta aroniabär till salu

Ragni Andersson

Jag säljer frysta aroniabär som jag plockat i vår trädgård. De finns i en-, två- och trelitersförpackningar. Det är ett nyttigt bär som bland annat har ett mycket högt innehåll av antioxidanter. Skörden blev helt fantastisk i år! Vackra, stora och goda bär. Mina aroniabär finns också att köpa i lösvikt på Bikupan i Jönköping Röttle […]

Innovationsgrupp för bladnäringskoncentrat

Ragni Andersson

Under 2017 har jag bildat en innovationsgrupp tillsammans med tre andra företag och Lunds Universitet. Vi vill utveckla bladnäringskoncentrat som livsmedel, och vi söker nu finansiering för vårt innovationsprojekt från EIP-Agri inom Landsbygdsprogrammet. Ansökan om projektstöd lämnades in i oktober 2017 och vi väntar nu med spänning på den bedömning som en extern urvalskommitté ska göra […]

Närproducerad färskost i Farmers´ Food Truck

Ragni Andersson

Varför envisas jag med att köpa färskost (cream cheese) från Räven & Osten när jag ska göra wraps i Farmers´ Food Truck? Varför tar jag inte bara en färskost, vilken som helst, från grossist eller vanlig matbutik? Det hade varit betydligt enklare, och billigare. Man kan tänka att eftersom det finns gott om mjölkproduktion här i Sverige […]

 

Recent Posts

Kommentarer

Taggar